Vinmenu

RØD

HUSETS VIN: RIPASSO CORTE MAJOLI

Valpolicella, Italien
Ripasso della Valpolicella fremstilles af druerne Corvina, Corvinone og Rondinella. Vinen får lov at ligge på drueskallerne fra Amaroneproduktionen i et stykke tid. Derefter fadlagres vinen i 12 måneder og lagrer yderligere et år.
I glasset: masser af kirsebær, hindbær, kaffe, lidt sveske og rosin og et strejf kamfer. Smagen er fyldig og meget rund, med masser af muskler. Et flot valg til lidt kraftigere kost, gerne fyldige gryderetter, krydret lam, dyrevildt, og også velegnet til grillbøfferne.

1/1: 229,-
1/2: 124,-
Glas: 69,-

LA VELONA BRUNELLO DI MONTALCINO

Toscana, Italien
Denne vidunderlige Brunello di Montalcino er lagret hele 3 år på slovenske fade, efterfulgt af 6 måneder på små franske egetræsfade samt yderligere 1 år på flaske inden frigivelse til salg.
Flot mørk og tæt farve i glasset. Herlig duft af modne kirsebær, læder, kaffe, lakrids, cedertræ og vanilje. Smagen er fyldig til kraftig og dejlig cremet i strukturen. Gerne til vildt eller en god bøf med svampesauce.

299,-

GB ODOARDI

Calabrien, Italien
Til vinen er anvendt de lokale druer Gaglioppo, Magliocco, Nerello Cappuccio og Greco Nero. Sammensætningen varierer fra år til år. Vinen er gæret og lagret i 12 måneder i små franske fade og hviler 6 måneder på flaske.
I glasset har vinen en tæt dybrød, næsten sort farve. Duften er meget overvældende med aroma af vanilje, modne bær, kamfer, kirsebær, mørk chokolade, kaffe, tobak, tjære.Smagen er uhyre kraftig, tætpakket med sødmefuld frugt, let krydderi, med ristede noter og en intens og kompleks og meget lang eftersmag.

329,-

TERRA DAMIA

Calabrien, Italien
Vingården er beliggende i Catanzaro provinsen og regnes blandt den absolutte elite i området. Vinen er gæret og lagret på rustfri ståltanke og hviler 6 måneder på flaske, inden frigivelse til salg.
I glasset har vinen en tæt dybrød farve. Duften er meget ekspressiv med aroma af modne bær, kamfer, kirsebær, mørk chokolade, kaffe, tobak, tjære og pebermynte. Smagen er kraftig, tætpakket med sødmefuld frugt og en intens og kompleks eftersmag. En vin der kalder på en god bøf/bearnaise, til dyreryggen, krydret lam, eller kraftige gryderetter.

269,-

CHIANTI CLASSICO

Chianti, Italien
Denne Chianti Classico er lavet af 95% Sangiovese og 5% Merlot. Den malolaktiske gæring fuldføres i store træfade, hvorefter halvdelen af vinen omhældes til lagring i amerikanske egetræsfade. Efter et års lagring tappes vinen på flaske og frigives efter yderligere flaskelagring i et par måneder.
I glasset: farven er klar og rubinrød. Duften forførende, med noter af røde bær, primært kirsebær og et mineralsk præg. Smagen er mild, silkeagtig vin i en fabelagtig flot balance.
Eminent valg til bedre frokostvin, til kalvekød, til fjerkræ eller til paté og charcuteri.

289,-

AMARONE CORTE MAJOLI

Valpolicella, Italien
Corte Majoli Amaronens druer ligger i 120 dage på tørreloft, hvorefter de nærmest rosinagtige druer presses, og gæringen går i gang. Når vinen er færdiggæret hældes vinen på fad og lagrer i 24 måneder.
Duften vælter op af glasset. Noter af sveske, rosin, kaffe, chokolade, jordbær, kamfer, kirsebær og meget mere. Smagen er intens, kraftfuld, med en fantastisk fornem balance mellem fedme, syre og sødme. Vinen kalder på kraftige retter, langtidsbraiseret kød, og indkogte saucer.

299,-

HVID

HUSETS VIN: CHARDONNAY MANNARA

Sicilien, Italien
Sicilien, som er varmt, tørt og solrigt, er blandt landets største vinproducerende regioner. Det karakteristiske klima er også grunden til de i særdeleshed fyldige, frugtmættede og sødmefulde vine man finder i denne region.
I glasset: Indtagende aroma, med noter af pære, fersken, abrikos og eksotiske frugter. Smagen er tør og forholdsvis fyldig, med en pæn cremet mundfylde.

1/1: 199,-
1/2: 109,-
Glas: 65,-

VERMENTINO OLIANAS

Sardinien, Italien
Vermentino er den grønne sardiske ”nationaldrue”, som har en stigende efterspørgsel international. Druerne håndhøstes og sættes til gæring i ca. 30 dage. En lille del af vinen lagrer i små fade i seks måneder, resten lagrer på ståltanke i samme periode, inden aftapning.
I glasset lys grøngylden farve. Aromaen er indtagende med noter af nyslået græs, grapefrugt og citrusfrugt, og et strejf af brødkrumme. Smagen er rank spændstig, med en god balance mellem frugtsyre og fedme. En vin der vil være fantastisk til jomfruhummer og lignende skaldyr, eller til fiskeretter, fjerkræ og lyst kød.

249,-

PINOT GRIGIO CORTE MAJOLI

Veneto, Italien
Pinot Grigio hedder den i Italien, i andre lande er den også kendt som Pinot Gris. Druerne har faktisk et lidt lyserødt skær i skindet.
I glasset: rødt skær i glasset, uden at den dog nærmer sig rosé, endsige rødvin. Hvidvin er det, men en fyldig en af slagsen. Duften er let krydret, smagen ret kraftig af en hvidvin, med masser af tyngde og cremet fylde. Eftersmagen hænger ved rigtig længe.
En hvidvin til de fyldigere fløde/smør baserede forretter, men også velegnet til fjerkræ og lyst kød.

229,-

RIESLING DOMAINE FREY

Alsace, Frankrig
Domaine Frey arbejder udelukkende med økologiske druer og har det officielle certifikat. Desuden arbejder de ud fra de biodynamiske principper, hvor jord og undergrund er i højsæde.
I glasset: Lys og grønlig, hvid farve. Intens blomsterduft med mineralske toner. Smagen er tør, ren og meget præcis. En super typisk Riesling med den tørre og stålsatte charme.

269,-

ROSÉ

HUSETS VIN: PINOT GRIGIO ROSATO

Veneto, Italien
Og hvordan kan en hvidvinsdrue lige pludselig fremstå som rosévin? Jo, det kan den fordi druesorten pinot grigio faktisk har en rødpigmenteret drueskal. Og ved at gære drueskallerne med lidt længere end når man ellers fremstiller hvidvinen, jamen så får man en rosévin.
I glasset: dejlig liflig duft af røde bær, som hindbær og jordbær. Smagen er forholdsvis fyldig og rund. En rosévin med masser af smag, og en dejlig bredt anvendelig vin.